lördag 7 november 2009

Barnmat

Till dom som tycker att det är jobbigt att göra sin egen barnmat. Det är inte lika krångligt som monga kan tro. Ett bra tips är att göra "stor" kok och frysa in. Lägg smeten i istärnigs lådor ställ i frysen ett par timmar. Lägg kuberna i lådor/påsar märk upp klart.

Vist det tar lite längre tid. Men du sparar tid senare tillfäle. Du vet exakt vad dit barn får i sig. Med andra ord, det du lägger i mixar får dit barn i sig.




fredag 6 november 2009

Chokladmousse

2 vuxna portioner

80g g Mörk choklad / Mintchoklad 70%
1,5 dl vispgrädde

Till dekoration:
Vispad grädde
Tunna chokladplattorhttp / krossad choklad
4 st Jordgubbar
Så här gör du:
Bryt sönder chokladen i mindre bitar och Smält den i Vattenbad eller i mickron på Låg Värme. Låt chokladen svalna Medan du vispar grädden.

Vispa grädden till skum, inte så snabb som Till exempel till tårta. Rör sedan ner chokladen, lite i taget. Grädden tjocknar Något Når du Rör ner chokladen.

Sleva upp smeten i serveringsskålar. Ställ svalt under plastfolie till servering. Dekorera med vispad grädde, jordgubbar och tunna chokladplattor före servering