torsdag 23 september 2010

Full rulle

Idag har jag varit produktiv måste jag bara säga. Först så jick vi till ica för vi skulle ha lövbit,ost och bröd (brödet är till sambon) men dom hadde inte lövbit. Då gick vi över till konsum, dom hadde inte heller lövbit. Så då fick vi ta bilen och köra till Wilys.Där köpte vi, lövbit, entrecot, ost bröd. For hem åt lunch. La lilvännen för en tupplur.

Då godrde jag en Fryst cheesecake som vi ska äta i morgon. När Pappa & Karina kommer hit från Lycksele. Till middag ska vi äta Fläskfilegryta med sak av röd curry.

Jag har även prövat ett nytt recept från Gi-Noll kokboken Lövbff fyld med ost som jag ska ha med mig på folkrace tävlingen på lördag. Eftersom lilleman är mycket bättre nu och ska på dagis i morgon ska jag jobba och hinner inte göra dom i morgon.

På lördag så ska vi även ut och äta med folkrace gänget blir trevligt.

Ikväll ska jag och äta med mammagruppen det blir kul var så längesen man sågs, av 2 av 6 är gravida ska bli kul att se deras magar =))


Grädd sås

Kom på värdens enklaste gräddsås som jag åt med köttbullar

Grädde
ägg gulor
grovmalen svartpeppar
salt

Beräkna 1 ägg gula per deceliter.

Kokka upp grädden, lägg i ägg guloran så grädden tjoknar. Krydda efter smak.
Svårare än så behöver det inte vara.

onsdag 22 september 2010

Stuvad vitkål

1/2 vitkåls huvid
1 gul lök
1 msk vitt matlagnigs vin
0,5-1 dl grädde
25g fetaost
smör
salt
grovmalen svartpeppar

Strimla vitkålen så fint du kan. Hacka löken fint. Bryn lök och vitkål i en panna med smör. Följ upp med vin och grädde smaka va med kryddor.


måndag 20 september 2010

Vit blandning

Ibland blir man sötsugen, då är detta ett bra alternativ, eller som mellan mål. Jag kan varmt rekomendera den! 

1/2 burk kessela (en hel bur kär 250g)
1/2 burk Creme frache (en hel är 200g)
Äkta vannilj
Några bär jag tog hallon och blåbär

Blanda kesella och creme frache. Lägg ner vaniljen och bär. Låt stå i ca 5 minuter.

Veck 38

I veckan så är det full matat. Så jag for och handlade i går kväll. Så jag slapp göra det i veckan när jag inte har tid! Så i veckan blir det denna matsedel =)

Måndag: Lchf-våfflor med grädde & bär
Tisdag: Krämig kykling och bacon gryta
Onsdag: Ungs omelett
Torsdag: Rester
Fredag : Fläskfilegryta med sak av röd curry
Lördag: Resturang besök
Söndag: Rester


Blir en variant på Krämig kykling och bacon gryta byter smaken på Philadelphiaost orginal så är det vitlök och örter men jag tar gräslök och så har jag naturell fetaost.

LCHF-Våfflor

En mindre sats våfflor som ger 2 st vofflor

0,5 dl  Mandelmjöl
1 ägg
1 tsk Fiberhusk (finns också att beställa på lchf-butiken)
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver
1 dl kallt vatten
15 gram smält smör
Vispa ihop äggen.

Tillsätt fiberhusken, saltet, bakpulvret och Mandelmjölet.

Vispa dit det kalla vattnet.

Smält smöret och vispa ner i smeten.

Låt svälla i 30 minuter.


Grädda våfflorna som vanligt i ett vanligt våffeljärn (fast du behöver inte använda smör på laggen) och du kommer att få ovanliga våfflor som ser ut som vanliga våfflor på vanligt vis


Servera grädde och bär till!



Smmaklig måltid!

Ungs omelett

5 ägg 5 msk grädde
3 dl creme frache
200g feta ost
paprika pulver
svart peppar
salt
dill
25g smör
Smält smöret i formen i ugnen. Blanda ägg, grädde,cremefrace kryddor. Häl i formen. Smula feta ost. Grädda i 200g i 40 minuter eller tills omelleten har stelnat.

fredag 17 september 2010

Tillbacka till värkligheten

Det är värkligen skönt att ha komit hem, måste jag erkänna. Bara en sån enkel sak som att få sova i sin egen säng. Vi köpte hem, lite roliga saker från österike. Korv, ölkorv, bredbar keso som var 40% fett, och vin. Deras korv är betydligt bättre än våran kan jag då bra säga. Jag hittade bara korvar med hög kött halt. I dag är vi lediga hela familjen. För att vi ska hinna landa inann vi börjar om och jobba/dagis. Så vi for en sväng på coop forum och handalade. För det var väldigt tomt i våran kyl. Konstigt?!

Jag ska värkligen försöka vara lite hårdare nu ett tag. Eftersom jag har dragit på mig ett sötsug som inte als är roligt als. Jag har fått ful hy, uppsväld mage. Så jag ska inte ens äta till låtna synder. Men förra gången så gick det fort att bli av med det. Hoppas det går lika fort denna gong.

Helgens middag

Fredag Rökt mkrill med Blomkåls & broccolie grattäng
Lördag Laxgratäng med Fetaost Crem
Söndag Renskav ev blomkåls mos

Fast Laxgratäng ska jag göra om lite. Ska byta ut ärtorna mot broccoli. och byta ut halva lax mängden mot vit fisk.

Hoppas ni får en fin eftermiddag. Jag ska bara mysa med min underbara familj. Som jag älskar av hela mitt hjärta!

torsdag 16 september 2010

Resan till österike

Idag kom vi hem från Österike. Efter att ha varit borta från värkligheten i 1 vecka. Alt har varit underbart. Vi har sett mycket. Förutom att man har ätit aldeles för mycke kolhydrater. Och det har märkts också. Jag ser uta att vara gravid utan att vara det! Blir skönt att komma in i rutin igen. Ha en underbara kväll!!


torsdag 2 september 2010

LCHF Magasinet

Idag kom 3 magasinet i brevlådan. Så nu får man trevlig läsnig. Det är altid lika kul!! 


Varm jul dryck

Dryck som påminer om julen

2 ägg
25 g smör
2 dl hett vatten
ingefära (malen)
nejlika (malen)
kanel

Gör så här
Smält smöret, knäk äggen, häll i de smälta smöret mixa.
Smaksätt med kryddor, driks varm.

onsdag 1 september 2010

Varm vitkål

Vitkål
gul lök
vitt vin
grovmalen svartpeppar
smör

Skär vitkålen och löken. Smält smöret, stek vitkålen och löken tills den har mjuknat. Avsluta med lite vitt vin och peppar.

Tjoka-Revbensspjäll

Denna rätt gjorde jag i dag till midda., Jag har tagit lite olika insperations källor och gjorde min egen variant. 

Det här behöver du

Revbensspjäl
Smör
Malen nejlika
Ingefära
Salt
Grov mald svart peppar

Gnid in spjället med salt, peppar, ingefära och nejlika efter smak. Var inte rädd för att krydda. Lägg det kryddade spjället i en smord, eldfast form men den feta sidan upp. Skär smör med osthyvel och täck hela spjället stek i 170 grader i ca 1 timme 40 minuter. Låt vila en kvart före servering.

Jag gorde en kall sås på creme frache och fetaost och åt  varm vitkål till.

Andra varianter är blomkålsmos eller cowsla

Fröken duktig

Jag känner mig så himmla diktig måste jag erkänna. För i måndags så gick jag en promenad med barnvagnen i 55 minuter blev inte svettig utan normal takt. Det var den vanliga rundan.

I går så gick jag en runda med barnvagnen på förmiddagen. Lite längre än i måndags det tog 60 minuter då blev jag lätt svättig. På kvälle i går så gick jag en promenad med stavar. Och då gick jag lite längre än på förmiddagen men det blev 60 muter då blev jag ordentlig svättig.

Idag har jag gått en promenad med barnvagnen. Vi gick en ordentlig promenad på 5 kh på 1 timme 15 minuter. Jag blev ordentligt svettig.

Käns som jag värkligen har komit i gång med promenaderna igen. Käns så himmla skönt.


Kram