torsdag 24 februari 2011

Hur går det då?

Tänkte att ni ville kanske ville vet hur det går för mig. Med mat och graviditeten. Maten fukar faktis bättre och bättre. Jag har till och med börjat kunna äta ägg och bacon på morgon!? Och jag vet inte sist jag gorde det! Hur mer jag följer lchf råd hur bättre mår jag. Jag har fått en blodsockermätare. Och när jag följer lchf råden så är mitt blodsocker bara fin. I bland så funderar jag på att fuska bara för att se hur sockret skulle bete sig. Fast nu har jag inte gort det. Vikt hitils + 4kg och om man jämför med min förra grviditet så hadde jag gått upp 11,6. Så det käns ju lovande i alla fall!

Ikväll blir det lchf våfflor för jag har varit så sugen på sämlor och våfflor ett bra tag nu. Så jag har bestämt mig för att det blir i kväll! Dessutom så har jag betydligt mindre ork att göra mat. Så det är bra att det fins bra mat i kylen när man är hungrig men inte orkar göra nått! För annars är det lät att det blir skräpmat tyvär.

tisdag 22 februari 2011

Imunförsvar....

En sak är rätt häftigt faktist. När jag är gravid så har jag sämre imunförsvar. Och i går så kände jag att en förkylnig var på G. Brudde mig inte så hårt. Fortsatte som vanligt med en skilnad drak mycket vatten. Kände lite i morse, men nu är det mer eller mindre bortblåst. Så det värkar vara så att jag får ett bättre imunförsvar med denna kost. För när jag är gravid så blir jag så himla lätt förkyld. Men nu värkar det inte så. Hoppas bara att det fortsätter så.

fredag 18 februari 2011

Där fick han så han teg!!!

Jag och min smbo har en ständiga diskution om lchf funkar på mig eller ej. Jag hävdar bestämt att den funkar medan han är imot. Men i dag fick jag knäppa han på näsan =) kändes faktist riktigt skönt. I vanliga fall så väger jag mig altid måndag. Men jag ville se om min känsla var rätt. Och ja det var den. Jag hadde inte gått upp ett gram =). Så nu vet jag hur mycket jag behöver äta utan att gå upp. För barnet får ju altid de den behöver. Och dessutom så har jag et x antal kolon till övers redan innan graviditeten.

Gräddig Köttfärslimpa

I kväll så ska jag bjuda min mormor på middag. Hon är 73 år så hon lär säkert gilla maten hoppas jag =)

800 fläskfärs
8 äggulor
4,5 dl vispgrädde
salt
peppar
paprika pulver

Blanda ingredienserna, och häll i en bröd form som du har smort in. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 50 minuter. Tänk på att den ska inte vara hård stekt. Till blir det kokt bryselkål, svampstuvnig och blomkålsmos.


Hoppas ni får en trevlig kväll!

torsdag 17 februari 2011

Rulader

Lövbiff
ost
dijonsenap
salt
peppar
paprikapulver
smör

Lägg upp de antal lövbiffar du önskar, på en sjärbräda. Krydda bred senap på alva och lägg en ostskiva på. Rulla ihop och stick en pandpetare igenom. Tandpetaren är där för att hålla ihop ruladen under steknig. Stek  i smör, på alla sidor, tils osten börjar rinna ut då är dom klara.

Tips! Ska du slängga de goda som är kvar i pannan? Nej gör så här i stället Skär svamp, krydda med vitlök och följ upp med grädde och du har en utmärkt sås till

måndag 14 februari 2011

Alla hjärtan dag

Idag blev det en riktigt god alla hjärtans dag middag.

Till huvudrätt: tjoka revbensspjäll med blomkåls mos och fetaost crem med stekta vitlöks champinjoner.

Till efterätt: Kaffe med grädde.

lördag 12 februari 2011

En variant på Chokladmoss

Kom på denna i kväll efter som jag tyckte det blev lite väl mycket chokladsmak på Chokladmousse men det är ju en smak sak.

2 vuxna portioner
50g g Mörk choklad / Mintchoklad 70%
2 dl vispgrädde


Till dekoration:
Hård vispad grädde
Tunna chokladplattorhttp / krossad choklad

Så här gör du:
Bryt sönder chokladen i mindre bitar och Smält den i Vattenbad eller i mickron på Låg Värme. Låt chokladen svalna Medan du vispar grädden.

Vispa grädden till skum, inte så snabb som Till exempel till tårta. Rör sedan ner chokladen, lite i taget. Grädden tjocknar Något Når du Rör ner chokladen.

Sleva upp smeten i serveringsskålar. Ställ svalt under plastfolie till servering. Dekorera med vispad grädde, och tunna chokladplattor före servering

fredag 11 februari 2011

Fisk med grönsaker

I går blev det en riktigt god fisk rätt

400g torsk
300g skalade räkor
1 Zuzzini
1 Paprika (ganska stor)
1 Gul lök
Olivolja
Salt
grov peppar
färsk persilja

Krämig sås
grund sås
Champinjoner
Smör
Vitlökspulver

Gör så här: Smörj en ungsfast form med olivolja. Lägg i torsken, och krydda. Skär grönsakerna i rätt bitar stora bitar. Lägg grönsakerna runt fisken. Sätt  ungnen på 225g. In i ugnen i 25 minuter. Under tiden så skär du svampen och stek den i smör och krydda med vitlöks pulver. Koka såsen och lägg i svampen.  Ta ut fisken ur ugnen, och sprid ut räkorna och in i ugnen i 5 minuter.

Grund sås

En riktigt god grund sås som kan ätas som den är eller smaksättas efter tycke och smak

Tyvär så mätte jag inte

Vispgrädde
Philadelphiaost

Men vad jag mins så var det mäst ost.

Häl grädde i en kastrull och klika i ost koka samman till en ganska tjock sås.

onsdag 9 februari 2011

Min variant på Oopsis

Det här är mitt grundrerecept. Som är betydligt lättar att smöra.

150 grader ca 30 min

Ingredienser:
3 ägg
90 g philadelphiaost
2 msk fiber husk
1 msk bakpulver
nypa salt

Gör så här:

Separera äggvitan och gulan. Vispa vitan hårt med en nypa salt.
Blanda gulan med philadelphiaosten. Vänd försiktigt ner och blanda med vitan, fibehusk och bakpulver.
Klicka ut 4-6 st plättar på bakplåtspapper. In i ugnen ca 30 min på 150 g. Låt svalna. Går bra att frysa.

Receptet är ett grundrecept som med fördel kan smaksättas efter önskan. brödkryddor, ost mm. Går bra att rosta och frysa.

torsdag 3 februari 2011

Snabb kykling gratäng

1/2 Grillad kykling
1 burk Crame frache
ca 1 dl Grädde
1-2 tsk Sambal oelek
Broccoli  
God Ost

Gör så här: bottna med broccoli i en ugnsfast form sprid ut kycklingköttet över det.



Vispa grädden fluffig, rör ned creme frache, lite salt, sambal oelek och massor av riven ost och smetade ut den ovanpå broccolin och kycklingen. Grädda i ungnen på 225 grader i 25-30 minuter eller tills det fått en fin gyllen brun färg. Jag åt gratängen med brysselkål.

Tips! Om du använnder tinad broccoli så slipper du att gratängen blir så vattnig.

onsdag 2 februari 2011

Nytt läge

Jag går in i vecka 20 nu i vecka. Altså bara 20 veckor till beräknad förlossnigsdatum. Nu dom senaste dagarna så har jag prövat att äta mer lchf. Det har funkat ganska bra faktist. Så jag har beslutat för att försöka göra det i den utsträknig det går. Det enda krukset är att jag inte får i mej lika mycket fett som man bör äta. Men det ska nog lösa sig på nått sätt.

Tänkte jag slänger ut en fråga. Hoppas nån kan svara. Om man äter riven kokos så får man i sig mer fett, och då borde inte fett. Och då borde jag få i mig tillräkligt med fett eller?

Jag och Albin ska få främande i dag så jag bakade Kokoskakor med chokla i går. Dom är så förbaskat goda. Lite väl goda =)

Men nu ska jag klä på mig och Albin så ska vi gå på en promenad. Jag vill passa på när det är ljust ute, man blir så pigg av juset!

God A-yoghurt

En riktigt god yogurt fetthalt 4,2-4,5%
Näringsvärde per 100g

Energi                 300kj/70kcal           
Protein                        3,5g
Kolhydrater                4,4g
Fett                            4,4g


Mild A-yoghurt 4,4 %

Smoothie med hallon och vanilj

Det här blev dagens frukost. Blev ett STORT glas på ca 4 dl. Självklart så kan man dela det på 2. Men jag var hungrig =)

3 dl A-yogurt
0,5 dl grädde
1 sopa proteinpulver med vaniljsmak (10g)
ca 2 dl hallon

Gör så här: Mixa och njut!