tisdag 31 maj 2011

Min goda kötfärssås

Denna köttfärsås räker minst till 6 st. Och då inehåller 1 pot 9g kolhydrater

800-1000g Nöt färs
1-1,5 stor gul lök
2 st vitlöks klyftor
1 paket finkrossade tomater med basilika (500g)
1 burk Oliver med vitlök eller vanliga (ca240g)
1 burk Creme fraiche
en liten skvätt grädde
Smör
Olivolja
svartpeppar

Finhacka lök och vitlök, fräs i smör och olivolja, ta av. Hacka oliver. Stek kötfärsen i smör och olivolja, när den är genomstekt. Så lägg i lök,vitlök oliver krossad tomat creme fraiche och grädde. Låt koka samman, jag kryddara bara med svartpeppar.

Bra start på dagen

I dag så startade jag min dag med denna frukost. Snabb gott och enkelt!

2 ägg
1/2 avokado
1/2 bacon paket
smör
Kaffe med grädde
Vatten

Koka äggen, Stek baconen tills du tycker dom är klara. Jag tycker om knaperstekt. Skär avokadon, dela äggen på hälften och lägg en smörklik på varge halva. En kopp kafe med grädde är aldrig fel. Och ett glas vatten, och frukosten är klar!



4 veckor kvar

Nu är jag i vecka 36. Lite intresant att man ska börja kolhydrats ladda redan nu? För så vitt jag vet så kan inte kroppen lagra det så länge?  En annan sak som är lite intresant. Är att jag denna vecka hadde gåt ner 0,7. Och det var värkligen inget medvetet val! Jag tycker inte jag har gort annat än att äta. Nu är det bara 4 veckor kvar till beräknad förlossnig. Käns skönt för nu skulle jag värkligen villja ha tillbaka min kropp. Och bara att få ta en skön promenad.



söndag 22 maj 2011

Tigerkaka

Den ljusa delen
4 ägg
3 msk sukrin
½ tsk Äkta vanilj
2 tsk bakpulver
¾ dl kokosmjöl (kokosfiber ej mald kokosflingor)
½ bake pro
½ dl vispgrädde
25g smält smör

Den mörka delen
4 ägg
3 msk sukrin
½ tsk Äkta vanilj
2 tsk bake pro
¾ dl kokosmjöl (kokosfiber ej mald kokosflingor)
½ backe pro
2 msk kakao
½ dl vispgrädde
25g smält smör

Den ljusa delen
Ägg och sötningsmedel vispat poröst. Häll i grädde och smält smör. Blanda de torra ingredienserna utom bakpulvret i en annan bunke. Häll de torra ingredienserna i äggsmeten, rör försiktigt ner bakpulvret använd INTE elvisp. Häll i Smeten i en smord och bakeproad form.

Den mörka delen
Ägg och sötningsmedel vispat poröst. Häll i grädde och smält smör. Blanda de torra ingredienserna utom bakpulvret i en annan bunke. Häll de torra ingredienserna i äggsmeten. Rör försiktigt ner bakpulvret använd INTE elvisp. Häll smeten åvan på den ljusa. Ta en sked och tryck ned den mörka smeten i den ljusa så blir den snyggare. Grädda i 175 grader ca 30 minuter

onsdag 18 maj 2011

Matrevolutionen


I måndags så läste jag ut Matrevolutionen. Den har jort mig änu mer övertygad att fortsätta att äta en kost med lite kolhydrater. Eftersom jag har graviditetsdiabetes så kan jag inte äta stora mängder kolhydrater för då stiger mitt blodsocker till väldigt höga nivåer som inte är bra för hälsan. Och dessutom så har vi diabetes i släkten och jag vill värkligen inte att diabetesen ska stana kvar. Men eftersom vi har det i släkten så fin det en risk att så blir fallet. Så denna bok kan jag varmt rekomendera! Man får många aha uplevelser.




måndag 16 maj 2011

Slut kampen

Efter att ha haft svårt åter igen att hålla mig till mitt kost val. Så har jag gått upp 4,5 kg på 6 veckor lite väl mycket om ni frågar mig. Förra veckan så fylde min son 2 år. Det inebar att jag backade en del. Och det var inte lchf vänligt presis snarare hchf. Men trots detta så gick jag ned 0,3- Fråga mig inte hur det gick till! Men i går så bestämde jag mig för att skärpa mig. Det är lite svårt att hålla sig til kosten men jag ser hur stabilt blodsokret är när jag gör det och att bli av med det här förfärliga sötsug skulle inte heller sakda! Min förhopnig är att jag inte ska gå upp så mycket till. Max 5 kg till men helst inte något mer als om man får önska och det frå man väl?

Idag har jag än så länge hålt mig till maten till pungt och prik

Frukost: 3 ägg med smör
Lunch: Köttbular i grädsås, broccoli och gurka
Middag: Korv (mycke kött) med florridasallad och fransksenap
Kväll: Förmodligen blir det moss bestående av grädde lite hallon och äkta vanilj

Där i mellan har jag drukit te med grädde.

Det ser väl bra ut eller? Kom gärna med synpunkter om ni inte tycker det ser bra ut!

lördag 14 maj 2011

Intresan iaktagelse

En sak som är intresant är vad vi är skapta för att äta. För när vi ger vår son smörgås. Så äter han upp pålägget och slikar upp smöret och struntar i själva brödet, sen vill han ha mer. När vi äter mat och vi äter kött ,sås grönsaker pottis (sambon & sonen). Då äter han först köttet och såsen grönsakerna äter han inte altid potatisen ratar han helt. Och vem har berättat hur han ska äta?? Men faktum är att han faktist äter mer som mig än som sambon.

måndag 2 maj 2011

Jag vill träna!

Förra veckan så köpte jag äntligen kan jag kan du av Charlotte Perrelli. Jag har gått och tittat på den så länge. För jag värkligen älskar att träna. Och att jag inte har kunat göra det på 6 månader gör väl säkert inte saken bättre. För det var då jag voltade med bilen. Jag kunde inte fortsätta pga att det framkallade foglossnig och grymt mycke smärta vid varge rörelse. Min kropp värkligen skriker jag vill träna. Men jag vet att jag inte skulle orka det just nu. Med foglossnig och alt. Det är bara 2 månader kvar till beräknad förlossnig. Sen så jäklar, jag vet att jag inte kan börja att träna på en gång men det lär ju inte dröja så läng än då. Ska bli kul att se om jag får nå men av volten. Men som sakt det återstå att se.


Gubbröra

Den här röran passar bra till  jul, påsk, midsommar. Och alt där i mellan.

2 Hårdkokta ägg
1 liten röd lök
1 Burk ansjovis (100g)
100g Rökt lax
0,5 dl Majonnäs
1 dl Crème fraiche
Peppar
Gräslök

Skala och hacka ägg och lök. Blanda med finhackad ansjovis och rökt lax.Blanda sedan med majonnäs och crème fraiche och smaka av med gräslök och peppar. Ät med finn crisp och en klick löjrom. Den kan lika gärna ätas som tillbehör.

Det här är bara ett grundrecept som kan kombineras i all oenlighet.

Min goda smoothie

1 stor portion

Det blir ca 4 dl
2 dl Mild A-yoghurt
1,5 dl vispgrädde
ca 0,5 dl Blåbär/Hallon

Vispa grädden hårt. Lägg i övriga ingredienser och mixa.

Tips! Om du vill att den ska vara mer mättande så lägg i linfrön & solroskärnor eller liknande då blir smoothien tjokare till konsistensen.