tisdag 24 april 2012

Aktiv dag

Idag har det varit en aktiv dag =) På morgonen så gick jag och fröken en PW 3,84km på 40 min. Sen blev det att njuta av en stor kopp te med skvätt grädde och mjölk. Före lunch blev det 15 min på orbitraken. Sen när jag hadde hämtat lilleman från dagis. Så bar det och tanka upp bilen. Och sen till pite papers gross för att köpa M-tork. Kvantum för att handla gameldax mjölk, grädde, hårdbröd, riskakor och att inte förglöma första numret av Mat & Hälsa. For även förbi Dollarstore för att köpa grill kål och tändvätska. Det har en tendens att gå upp i rök... När vi kom hem så körde jag in bilen i garaget för att städa ur den. Då vi ska låna ut den till svärfar i en vecka. Hoppas bara den är lika fin när vi får tilbaka den. Och nu i kväll så blev det zumbapass på 60 min. Käns som jag kan lägga mig med gtt samvete!

Frukost oopsis ned smör och salami, te med grädde och mjölk
Lunch Fetaost biffar med gräddsås, brockoli och blomkål
Middag Lax med pestotäke med vitkål
Före tränig (zumbapasset) Proteindrink

måndag 23 april 2012

Bra start på veckan

Hejsan på er. Hoppas ni fått en lika bra start på veckan som jag. Vågen visade ju -1,2 =) Jag och branen har varit på familjens hus en sväng i dag. Dom tyckte det var lika roligt som vanligt. När vi kom hem så fick dom vila och mamma dansade zumba =) Härligt synd bara att jag har så ont i höften från i går när jag prövad springa. I veckan är siasta veckan för lärar ledda zumba pass. Käns så där....Men nu blir det Älskling du har blivit en tjockis


Frukost Min variant på oopsis med smör salami och Chai te med mjölk och grädde i
Lunch Grillat fläskkött med blomkålsmos
Middag Fetaost biffar med gräddsås broccoli och blomkål

Vecka 42

Det är lika läskigt att ställa sig på vågen att man aldrig vänjer sig...Denna vecka var vågen på min sida den visade -1,2kg. Som jag värkligen inte hadde väntat mig. Då jag inte har kunnat träna som jag sak. Men jag har sköt maten fult ut som gav fina sifror =).


Start +42,1 kg
Start 100,1 kg
Veckan vikt 76,2kg
Tappat sen start 23,9kg
Kvar till mål 18.2 kg

söndag 22 april 2012

Jag vill ju bara

I måndags så skulle jag pröva tränig i militärisk anda, men jag hadde blivigt så förkyld att jag var tvungen att avstå. Sen så ringde hon jag skulle gå med i går, och berättade att dom hadde ett prova på pass i kväll. Men så typist att jag fortfarande är förkyld! Men nu har jag tänkt bli bra så jag snabt kan börja träna ordentligt. Men därimot så ska hon anmäla mig på 8 veckors tränig 2gg i veckan. Ska bli suppper kul men för modligen jävligt jobbigt! =))


I helgen har jag sett Älskling du har blivigt en tjockis på TV3 Play. Och jag känner mig så sjukt taggad och vill värkligen börja träna på alvar hälst i går...Har även bestält Jag vill ju bara se bra ut naken som dom fick i programet.

Currry marinad

Alla vet att färdiga grillmarinader innehåller massa skit. Så i helgen så jorde jag en curry marinad, som blev mycket god. Hadde jag inte haft barn som också skulle äta av maten så skulle jag använt 1 msk av de eldiga örtsaltet för jag älskar stark/smakrik mat =)

1 dl vispgrädde
1 dl rapsolja
1 dl vatten
2 msk curry
1 msk gurkmeja
1 msk oregano
1 tsk eldigt örtsalt (om man vill ha hetta tar man 1 msk)

Blanda och lägg i vad du vill marinera. Vi använde kyckling, men man använder givetvis vad man själv vill ha.

fredag 20 april 2012

Äntligen!

I dag har jag och barnen varit och promenera 8km. Har inte riktigt samma flås som inan jag blev förkyld. Men det blir nog bra när förkylnigen försvinner. Jag och barnen är ensamma hela dagen och kvällen då sambon är på galej med jobbet. Så ikväll när barnen lakt sig så tror jag att jag ska göra Chai te.

Kan äntligen medela att jag har slutat amma fröken efter 9,5månad! Trodde aldrig jag skulle vara så glad för en sån grej. Har inte ammat henne sen i måndas. Har även börjat använda min gala bh som jag hadde före graviditeten. Dessutom har det försvunit 4-5cm runt brösten bara sen i måndags =). Får se vad detta gör med min vikt. För även om jag är väldigt nära vikten innan graviditeten så har jag fortfarande lång väg att gå som ni ser här intil.

Jag måste bra passa på att slå et slag för Salvia te. För jag trappade inte ner utan slutade från en dag till en annan. Och detta te gör så att mjölkpruduktionen slutar. För det är andra gången jag jör exakt lika dant och får samma snabba resultat!

onsdag 18 april 2012

Blev tydligen en innedag i dag...

Hejsan, i morse när vi vaknade jag och föken 05:30 så snöade det ordentligt. Och har fortsatt i samma anda hela dagen. Det är bara nu på kvällen det har slutat. Behöver jag ens säga att jag är nöjd över att inte ha bytt till sommardäk? Hadde tänkt fara i väg en sväng i morgon och att troligheten att all snö har smält sin väg är inte så stor. Trist tycker jag, efterom jag hadde tänkt gå en promenad med barnen i vagnen i dag. Men jag har ingen lust att leka plog...Så det blev en inne dag. Har hunnit med en del i dag. Tvättat damsugit, städat badrummet, köket och varit en svän till afären. Men nu ska jag bara invänta att min älskade sambo som kommer hem snart.


Mat intag
Frukost Protein smoothie med salvia te
Lunch Äggröra
Middag Keso plättar
Kväll Salvia te

Keso Plättar

Idag så provade jag att göra dom omtalade keso plättar fast jag kunde givetvis inte hålla mig till recepetet =)

14 små plättar
2 ägg
250g keso
2 msk vispgrädde
1 msk fiber husk
1 krm äkta vanilj
kokosfett/smör

Blanda alt i en bunke mixa med en staver mixer till en hyfsat slät smet. Jag använder en plätt stekpanna ni vet en sån som man kan steka många samtidigt. Och stekete med kokosfett. Servera med grädde och bär. Eller vad du nu vill ha för tillbehör =)

måndag 16 april 2012

Jäkla typist

Förra veckan var jag inte als så särskilt bra på att uptatera eller skriva i största almenhet heller för den delen. Ska försöka vara lite bätre på det i veckan.

Till och börja med har vi värsta sjukstugan här...Alicia har varit sjuk från början av förra veckan. Nu är hon bara lite små förkyld. Albin har haft feber och förkylnig från trosdags kväll och har fortfarande. Jag blev förkyld i lördags och det håller på att bli värre...Får se hur det blir med tränigen denna vecka. Gick en promenad med barnen men det var grymt jobbigt. Jäkla typiskt att man ska bli sjuk när man äntligen har komit i gång med tränigen på alvar! Men det är bra att gilla läget. Vecko matsedeln är bestämd och inhandlad fram till torsdag.

Dagens mat
Frukost Protein smoothie
Lunch: Lax med pestotäcke grönsallad och gröna oliver
Middag: Curry kyckling med stekta grönsaker grönsallad och aioli



Vecka 41

Måndag igen..Vågen visade -1,3 det är jag nöjd över =)) Så nästan allt jag gick upp under påsk har försvunnit.

Start +42,1 kg
Start 100,1 kg
Veckans vikt 77,4 kg
Tappat sen start 22,7kg
Kvar till mål 19.4 kg



söndag 15 april 2012

Protein smoothie

4 msk Holistic proteinpulver
1 msk smält Kokosfett
1 äggula
0,5 msk fiberhusk
1 dl vispgrädde
2 dl vatten

Smält kokosfett blanda alt til en drink. Och drick.

måndag 9 april 2012

Vecka 40

Det var inget kul att ställa sig på vågen + 1,5. Men som jag har sakt förr nya tag, och hoppas på nästa vecka!

Start +42,1 kg
Start 100,1 kg
Veckan vikt 78,7 kg
Tappat sen start 21,4kg
Kvar till mål 20,7 kg


onsdag 4 april 2012

Reflektion

Ibland blir jag så grymt nöjd över mig själv. I dag var en sån dag. Jag stötte på en som fick barn ungefär samtidigt som mig. Hon gick knapt upp nåt under graviditeten. Men nu har hon gått upp rätt rejält i vikt. Helt ärligt så går jag häldre upp rejält i vikt när jag är gravid än effteråt. Vist det är ingen lek att gå ner efter en graviditet för mig åt minstone. Men jag är grymt nöjd med min prestation.

Till nått helt annat alla pratar om påsken. Och att de är rädda att falla dit igen. För det första är värken jag eller min sambo några som följer högtids mat till punkt och prik som tur är =). Angående godiset så kommer vi inte att köpa hem något godis. För varför frästa sig i onödan. Man blir inte lyckligare av att äta godis. För oss kommer det bli mycket grilla något vi båda älskar. Vi ska väl diskutera vad vi ska äta under påsk. 



måndag 2 april 2012

Protein smoothie

Tycka vad man vill om proteinpulver. Men den här smoothien är väldigt mättande och kan varieras efter tycke och smak. Jag hadde i 2 dl hallon med vanilj proteinpulver i går.

2 skopor holistic protein
1 ägg
2 dl stor mängd aggmjölk
1 dl vispgrädde 40 % Standardmjölk 3% eller äggmjölk

Häll i en skål och mixa om och drik.



Stor mängd äggmjölk

Jag blev så less att göra en liten omgång ägg mjölk. Så här brukar jag göra, då blir det ca1L.


3 ägg
37g osaltat smör
37g kokosfett natturell (eller osaltat smör om du föredrar det)
8 dl kokande vatten

Smält smör och kokosfettet. Mixa ägg smör kokosfett. Koka upp vatten. Vatten kokare funkar fint. Häll i och mixa om. Jag förvarar min mjölk i en glasflaska som rymer drygt 1L. Den håller i ca 5 dar.

Vecka 39

I morse när jag ställde mig på vågen blev jag väldigt paff. Jag hadde väntat mig ett + nen det var ett riktigt fett - närmare bestämt -1,8. Det är jag grymt nöjd med =) Har endast är 2,2kg kvar att gå ner till vikten innan graviditeten. Fast jag har 15kg till jag vill bli av med. Men en sak i sänder.

Start +42,1 kg
Start 100,1 kg
Veckans vikt 77,2kg
Tappat sen start 22,9kg
Kvar till mål 19,2 kg