måndag 30 juli 2012

August utmanigen

Ni som följt mig vet vid det här laget. Att jag gillar att utmana mig själv. Därför kör jag även en augusti utmanig =). Start vikten är 67,6 kg. Uppläget är ungefär som förra månaden. Kommer att köra fakir och träna hårt.  Menigen är att jag ska få upp pulsen och börja svettas ordentligt! Och det gör jag när jag använder Poworkout Trim och Tone . Kommer att fortsätta använda Aerobic Weider Six A6W för fortsatt träning för magen =))

Mitt mål är att gå ner 5 kg. Jag är fult medveten om att det är en väldigt högt mål. På tanke på att jag bara har kvar drygt 9 kg. Men då har jag nått att kämpa efter. Och om två veckor ska vi på bröllop och då vill man vara så snygg och smal man bara kan!

Mina mått 30 Juli
Mage 80,5 cm
Stuss 95,5 cm
Bröst 88 cm
H Lår 60,5 cm
H Överarm 32cm


Nu kör jag vist är ni på?

Juli utmaningen

När jag började juli utmanigen så stanade vågen 70,3kg. Jag tycker det har gått bra på tanke på att det har hänt rätt mycket i mitt liv. Jag har hålt mig helt och hålet till kosten och inte över ätit eller fuskat. Och alla vet att kroppen kan reagera negativt på stress. Och det är presis vad min kropp har varit utsat för denna månad. Men vågen visar ändå ett skapligt minus 2,7kg inte lika fint som förra månaden. Men det kan jag inte heller förvänta mig. Så min slut vikt denna månad blir 67,6 kg. Det är jag nöjd över.


Så här såg mina mått ut den 9 Juli

Magen 85cm
Stuss 97 cm
Bröst 90 cm
H Lår 62 cm
H Överarm 32

Så här såg min mått ut i morse. Det har försvunnit 10 cm på 3 veckor! Helt otrolig, tror facktis träningen ger resultat. Eller vad tror ni?

Mage 80,5 cm
Stuss 95,5 cm
Bröst 88 cm
H Lår 60,5 cm
H Överarm 32cm

Vecka 56

Måste medjge att det var rätt skoj att ställa sig på vågen i dag när den visade -1,9kg =)) Den gav utdelnig för alt mitt slit med träning och mat =)))

Start +42,1 kg
Start 100,1 kg
Veckans vikt 67,6 kg
Tappat sen start 32,5 kg
Kvar till mål 9.6 kg

lördag 28 juli 2012

Mitt älskade gym!

I dag har jag avvärkat 2 pass i vårt hemma gym. Vi har även vistas i solen hela dagen och bostat oss med D-vitamin och mått almänt bra. Tror faktist jag har tränat mer än dom flästa pite-bor i dag. För det är pite dansar och ler. Och då brukar inte träning stå så lång upp på dom flestas prio lista....

Ska tipsa er om en app jag använder för att träna magen Aerobic Weider Six A6W en gång dagligen i 42 dagar. Något jag har fått erfara sen jag började träna magen. Ära att jag måste göra det på en kudde eller en filt. För annars gör det så förbenat ont i svanskotan. Nästan så jag börjar tro att att den börjat växa...

Vad har ni tränat?

Bilden är från pass nr 1

torsdag 26 juli 2012

Smälter bort

Jag är så grymt glad just nu! Käns som fettet tämligen rinner av kroppen. Nästan så jag kan se det.... Den känsla går inte av för hackor kan jag lova! =)))

onsdag 25 juli 2012

Men varför ska inte du fika?

Jag har så svårt att först hur folk tänker i bland. När man besöker bekanta och dom dukar fram fika. Och jag tackar nej blir det ofta. Men varför ska du inte äta? Eller men en bit kan du väl ta? Du kan ju inte banta hela lvet m.m. Men jag bantar ju inte! Jag har ju bra lagt om kosten. Och hittat min livstil och går ner på köpet. Jag förstår inte hur svårt det kan vara att förstå. Jag går ju inte runt och är hungrig hela dagarn. Utan jag är nöjd och glad! Det var jag inte innan kostomlägningen!

Jag och Oskar har diskuterat detta ämne mycket. I bland så fikar han bara för att han vet att jag inte kommer att fika. Men oftast vill han inte heller ha. För han har aldrig gillat fika specielt mycke. För han har är mer pizza hamböraje, chips typen. Vi har nästint aldrig fika hemme. Inte ens lchf vänlig så länge ingen fyller år eller vi får middags främande.

Det där med fika sticker värkligen i ögonen på folk. Ingen behöver fika, vad inehåller det som är så bra för oss? Gör det att vi får ett hjämt blodsoker? Svaret är nej.

bilden är lånad från googel

måndag 23 juli 2012

Kickstart.nu

God kväll på er!
Hoppas ni har det aldeles underbart där ute.

Min dag började som nämnt inte så vidare bra på grund av plusset på vågen... Men jag har som nämnt en bra strategi (enlig mig). Kommer att köra fakir och träna hårt. Och då menar jag inte som jag har jort den senast tiden. Utan nu har jag lakt upp ett helt nytt tränings schema. Där jag ska få upp pulsen och börja svettas ordentligt!

Bör ju tillägas att att, jag är nu på den vikt jag gick ner till som minst innan jag blev gravid med Alicia. Jag har mina anigar om jag är omkring den vikt min kropp har som "trivsel" vikt. Men vi får se vad kroppen säger om denna kickstart.
Eftersom jag har startat en riktigt strikt och tränings period så har jag tagit ett kort så jag har ett före kort. Fast igentligen började jag redan i lördags....har knappt kunat gå på grund av tränings värk i låren...men jag har tränat ändå men i dag fick låren vila. Då jag tränade överkroppen med kettlebells(40 min).

23 Juli


24 Juli

Okej jag är långt från nöjd över min kropp! Men jag vill ha bilder före jag börjar träna på en ny nivå.
Min insperation till detta är Martina - Health och Science

Vecka 7

Tack och lov för att det inte är nå mer kalas nu på ett tag. Det stoppar upp min vikt minskning. Vågen visad +0,4 trots alla mina anstränigar. Stress hjälper INTE viktminsknigen. Det  har jag fått erfara nu. Det här är sista inlägget om hur jag äter eftersom det inte värkar som ni är så intreserad av det. Men hur jag tränar kommer ni få veta om ni går in på tränigsdagbok 2012 .

Måndag
Frukost Äggmjölk
Lunch Hambörjare med ost majo, paprika, gurka och ärtskidor
Mellis Protein shake med finn crisp med smör
Middag Grekisk sallad
Kväll finn crisp med camber ost

Tisdag
Frukost Äggmjölk
Lunch Äggröra
Middag Hjortinnanlår, Älginnanlår med kantarel stuvning blomkåls purré gurka oxh paprika

Onsdag
Frukost Äggmjölk
Lunch Äggmjölk
Middag Tacobiffar med tillbehör
Mellanmål choklad bollar alá lchf och protin schek
Träning Promenad

Torsdag
Frukost bacon ägg och smör
Lunch Tacobiffar med tillbehör
Middag Lövbiff ,kryddsmör och gurka
Träning PW 5 km

Fredag
Frukost Fläskkotlett med krydd smör
Lunch Fläskkotlett med kryddsmör lite brieost
Middag Hemma jorda hambörjare med ceddar och bacon
Kväll Choklad mousse (90%kakao)
Träning Vila

Lördag
Frukost Fläskotlett med kryddsmör
Lunch Fläskotlett med kryddsmör
Middag Kyckling med aioli
Träning 45min kettebell, 5 min magtränig, 60 min Poworkout Trim och Tone

Söndag
Frukost Bacon med smör
Lunch  kebbab med majo
Middag Lövbiff med kryddsmör
Kväll 2 rutor choklad 90% kakao
Träning 70 min Poworkout Trim och Tone

Vecka 55

Denna veckan visade vågen +,4kg. Det är jag inte jätte nöjd med. Eller rättare sakt jag är sjukt missnöjd. Men får hoppas det lossnar snart. För så här kan man ju inte hålla på.

Start +42,1 kg
Start 100,1 kg
Veckans vikt 69,5 kg
Tappat sen start 30,7 kg
Kvar till mål 11,4 kg

söndag 22 juli 2012

Boosta förbränningen

Kryddblandningen av svartpeppa, cayenne, ingefära och gurkmeja tillsamans med rött eller grönt té. River i halsen som starkt kaffe. En riktigg booster för fettförbräningen!

Så här doserade jag i stor kopp Té (5 dl)
1krm svartpeppar
1krm ingefära
1 krma gurkmeja
knappt 0,5 krm cayenne




Jag hittade recepter hoss Martina - Health och Science

Tränings värk AB undertecknar!

Herejösses säjer jag bara! Igår prövade jag på kettlebell och även app som heter Poworkout Trim & Tone. Behöver jag säga att jag hadde värden tränigs värk i bennen! Kan kanpt gå...Men det hindrade inte mig från att köra ett pass i dag med. Även i dag blev det Poworkout Trim & Tone. Dom brukar säga att det bästa sättet att få bort tränigs värken är med mer träning! Ha en bra kväll!

lördag 21 juli 2012

Lite ändring

Som ni mins så sa slrev jag att jag skulle köra periodisk fasta. Men känner att det inte riktigt passar in just nu. Har varit så mycket som hänt i mitt liv. Så jag har bestämt att köra fakir. Och att bara äta 3 gg dagen. Plus att jag har ändrat min träning som jag skrev här nedan att jag har hamnat på en platå. Så får vi se vart de bär. För ni är väl på eller?

Kettlebell + appar

Jag tror att jag har hmnat på en platå. Eftersom jag har stått och stutsat 1 kg upp och ner i en månad nu. Och då spelar det nästa ingen roll hur mycket jag gått. Så nu krävs mer ansträning. Så igår hittade jag ett annatal appar som jag kommer atta använda mig av. Och i dag har jag varit och köpt en kettlebell 6 kg (149kr) på ÖB fans även en på 12 kg som jag nästan ångrar att jag inte köpte. Men ska använda denna först för att se hur mycket jag använder den.

 

Och jag passade på att pröva en av apparna och kettlebll när barnen vilade. Och inte ens 30 min efter avslutat pass så kände jag att jag kommer få tränings värk. Men då vet man att man har jort nått. =)

Ska göra ett tränings schema som jag ska följa.

torsdag 19 juli 2012

Hallon och blåbärs yoghurt

Om man tåll mejeriprodukter så är denna yoghurt en god och bra start på dagen. Min 1åring gillar den skarpt. Och då är hon en yoghurt tjej också =)

3 dl vispgrädde
6 dl turkisk yoghurt 10% fett
1 tsk äkta vanilj
2 dl hallon
1 dl blåbär

Vispa grädden och vaniljen hårt. Blanda ner yoghurten  och vispa till du fått den slät. mosa bären och vänd försiktigt ner. Låt den hjärna stå över natten då kommer smakerna fram.

....

Haft en bra dag. Jag och fröken var till lilla ica och handlade på förmiddagen. Gissa vad jag ska göra dom närmaste dagarna?
 

Har ringt lite samtal i dag. Får se om det ger utdelnigen för det.

Jag och barnen har även varit ute på en PW när dom sov.

Dagens middag för mig blev god men snabb mat lövstek med kryddsmör och gurka. Mätt och glad blev magen =))


Var hittar man ett bra gå band som man även kan springa på? Tips motages tacksamt!!

Glass

Är det möjligt att göra glass utan grädde? Jaje men jag hadde en skvätt kokosgrädde kvar i kylen.


ca 1,5 dl kokosgrädde
några hallon

Mosa ner hallonen i koksgrädden och rörom. Blir presis som grädd glass

Cokladbollar alá LCHF

Blev förvånad hur lika dom är till smaken vanlika choklad bollar

100g mjukt smör
100g kokos flingor + att rulla i
2 msk kalt kaffe
3 msk kakao
1 tsk äkta vanilj
3 tsk sukrin 


Blanda alt samans ställ in i kylen en stund. Rulla till bollar och rulla i kokos. förvara i en trevlig burk.

tisdag 17 juli 2012

Vecka 6

Vecka 2 i juli utmainigen av klarad. Käns skönt då är vi halvägs. Denna vecka blev inte så bra. Men efter ett kalas och ett 30års fest så är väl det inte så dåligt ändå.

Måndag
Frukost Kaffe
Lunch 2ägg med smör
Middag biff med zuccinni och äggula
Träning 1x5km Pw

Tisdag
Frukost Kaffe
Lunch Kyckling, smörstekt herekuvert zuzzini och smör
Middag Korv med smörstekt vitkål
Träning 2x 4km prmenad

Onsdag
Frukost Kaffe
Lunch 2 ägg med smör
Middag Kyckling med smörstekt vitkål
Träning Vila

Torsdag
Frukost Kaffe
Lunch
Middag Äggmjölk med vanil,kanel kardemmuma
Träning 2x5km Pw

Fredag
Frukost äggmjölk med kardemumma + kaffe
Lunch 3 ägg med smör
Middag Zuccini plättar med hallon
Träning 1x5km Pw

Lördag
Frukost 1/2 äggmjölk med mandel bröd med smör och ost
Lunch mandel bröd med smör och ost
Middag laxrulle med ost fyllning

Söndag
Frukost
Lunch mandel bröd med ost smör och lax
Middag Taccos

Vecka 54

Denna veckan visade vågen -0,5kg. Det är jag inte jätte nöjd med men det är i alla fall ett minus.

Start +42,1 kg
Start 100,1 kg
Veckans vikt 69 kg
Tappat sen start 31,1 kg
Kvar till mål 11 kg

fredag 13 juli 2012

Glad!!!

Imorse blev det äggmjölk med kardemumma till frukost.


Sen så blev det en promenad med barnen i regnet.

Jag och barnen har varit på Nibys och lekt. Det var grymt mycket folk där. Barnen var helt slut när vi for hem.

till middag blev det dom här grymt goda zuccini plättar med hallon.


Har även jort en jätte rolig upptäkt i dag. Jag prövade lite gamla kläder. Och jag kan nu mera ha min gamla byxor i stolek 28!! Som jag hadde inann jag blev gravid med sonen altså år 2008. Jag är aldeles överlycklig!!!!


I tisdags gick jag och barnen in till stan där vi åt lunch. Jag köpte även en ny våg som mäter vikt,fett, vatten muskler och räknar ut din idialvikt. Gissa vad den tycker jag ska väga. Den har i åtanke  att jag är 160cm lång 27 år gamal och att jag är kvinna. nån som törs på en gissnig?



Zuccini plättar

I kväll blev det dom här grymt goda zuccini plättar jag åt bara hallon till men det väljer man själv. Jag åt upp alla eftersom jag var grymt hungrig och hamnade på under 500 kcal och 8 kolhydrater för hela. Äter man inte alla så hmnar man lägre också.

2 ägg
250-300g zuccini
1 msk mandelmjöl
1 msk smör
1,5 dl proteinpulver med vanilj smak

Skär zucinin och koka till den blivigt mjuk utan att vara mosig. Mixa zuccinin ägg till en smet. Blanda mandelmjöl och smör rör ner i smeten och avsluta med proteinpulvret. Stek i smör jag åt bara hallin till man kan antigen cervera vanlig vispgrädde till eller kokosgrädde


måndag 9 juli 2012

Vecka 5

Juli utmanigen
Första veckan i Juli utmanigen avklarad. Med ett kalas här hemma. Har även bestämt mig för att köra periodisk fasta kommer även utesluta mejerier i största möjliga mån. Började i torsdags Jag har märkt att jag har mycket lättare att känna om jag är hungrig eller sugen då. Så då är väl det det enda rätta eller? Vågen visade -0,8kg denna vecka.

Vecka1
Måndag
Frukost Omellet med majo
Lunch Kräft sallad
Middag Ägg ost röra
Träning Pw 5 km, Styrketräning 40 min

Tisdag
Frukost Omellet med majo
Lunch Tonfisk röra
Middag Laxrulle med ost fyllning
Träning Promenad 5 km, Promenad 2x 3.70 km

Onsdag
Frukost Omellet med majo
Lunch Makrill med ägg och majo
Middag Bacon rulle
Träning 2x 5 km Pw

Torsdag
Lunch Keso med grädde,vanilj och 3 jordgubbar
Middag Räk och lax röra
Tränig: 2 x 5km Pw

Fredag
Lunch Keso med grädde,kanel,vanilj och 4 hallon
Middag Tapas
Kväll 1 keso plätta naturell
Träning promenad 4 km promenad 3 km

Lördag
Lunch Keso plätta med grädde och hallon
Middag Flankstek med rom sås och paprika
Kväll: Protein mousse
Träning 1 Pw 5 km

Söndag
Lunch kallrökt lax och ägg ost röra
Middag Flankstek med smör och 3 körsbers tomater
Kväll kokosgrädde med hallon
Träning Army fittnes pw 5km

Vecka 53

Måndag igen denna vecka var vågen mer på min sida. Den visade -0,8kg. Det är jag nöjd med. För då står det en 6 inte in 7 =)


Start +42,1 kg
Start 100,1 kg
Veckans vikt 69,5 kg
Tappat sen start 30,6 kg
Kvar till mål 11,5 kg

söndag 8 juli 2012

Nöjd över mig själv.

Okej käns värkligen som jag mer och mer blir mindre svensk. För att jag fram håller hur duktig jag facktist har varit. Men det är ju inte persis som jag har halkat fram på ett bannan skal. Utan jag har värkligen fått anstränga mig.

Idag var jag på det sista army- fittnes passet. Käns lite tråkigt. Men jag är grymt nöjd över min förbättring!!!

12 maj
Löpning 1 km 8:45 min Bara halva
Situpp 23st
Rygglyft 39
Upp hopp 46
Armhävnig 11 knä
Jägarvila 3 min

8 Juli
Löpning 15:03
Situpp 41st
Rygglyft 97
Upp hopp 53
Armhävnig 40 tå
Jägarvila 10 min (jag fick inte fortsätta)

Jag och barnen var ute och gick nu på kvällen. När jag kom hem såg jag så här snygg ut...Det syns i alla fall att jag gick FORT *ler*


Väl hemma blev dek kvälsmat både för mig och barnen.

För mig blev det kokosgrädde med hallon. Och det är absolut inte sista gången!



Kokosgrädde

Jag är helt överlycklig...lite överdrift kanske...men eftersom min tanke är att äta så inga mejerier( grädde creme frache, kessella, keso, ost m.m) ett tag. Och jag hittade det här underbara recept på kokosgrädde. Om man ska tycka om kokosgrädden är ett måste att man gilla kokos *ler*


 Man köper kokosmjölk, helt vanlig från ICA finns kokoskräm också (Jag använde Santa Maria Coconut milk den inehållerbara 1g kolhydrater per 100g) men båda går bra. Sedan ställer man den i kylen så att den stelnar (kokos stelnar vid 20C) så när man tar ut den ur kylen är mjölken som en tjock kräm. Vätskan är samlad längst ned i burken. För över den tjocka krämiga delen till en egen bunke häll bort den övriga vätskan. Vispa med elvisp, det blir "vispad grädde"! Fast helt utan laktos och mjölkprotein! När man fått upp fluffet kan kan hälla i lite bär eller experimentera fram nått kul med nötter eller vad man nu vill ha i!

Jag hittade receptet på Health & Sciene

Vet och etiket...

Det gör mig så ledsen när folk inte har vett. Jag har något som kallas för dyslekxi eller som det hett förut ordblind het. Det inebär att jag aldrig kommer att lära mig stava korekt. Jag skriver här för att hålla igång mitt skrivande för att inte tappa det jag redan har. Anlednigen till detta inlägg är komentaren jag fick i inlägget baconlindad fläskfile. Det är sånna komentarer som gör att dom som har bloggar och inte stavar korekt slutar. Men jag kommer inte att sluta. Om det stör så mycket så behöver man inte läsa.

lördag 7 juli 2012

Härlig dag

God morgon på er. Jag hadde tänkt skriva ett inlägg i går men datorn hängde sig. Men det komer i dag i stället.

I går var en bra dag. Jag och barnenen gick till hamelviken för bad och mys i det fina vädret. Jag älskar älskar sommaren.

Där jag åt god lunch(frukost) Keso meg grädde vanil, kanel och hallon + 1 ägg
 


Middag blev tapas

Sen så ställde jag mig och stekte keso plättar. Eftersom vi ska i väg och se dragracing. Och kommer inte att vara hemma när det är dax för mitt första mål.

torsdag 5 juli 2012

En fåga jag fick

När jag jorde detta inlägg i tisdags stolt över mig själv

Så fick jag denna fråga på faceboocke

Hur nära födseln var du när du började mäta?
Alltså, hur lång tid efter att du fött barn?
Och vad är skillnaden nu och på innan du blev gravid?


Jag började mäta 6 august altså 1 månad eter förlossnigen. Det var väldigt intresant att kolla dessa siffror

27 september 2010
Mage 92,5
Stuss 107
Bröst 91
Lår H 67
Vikt 74,7

18 Juni 2012
Mage 83
Stuss 100
Bröst 91
Lår 63,5
Vikt 70,1

Detta var väldigt intresant måste jag säga vist det skiljer drygt 4 kg men kroppen har fastat till sig bra.

Kort i rocken

Vet ni hur man vet att man är kort? Man kan köpa kläder på barnavdelnigen. I maj köpte jag en jaka i stolek 170 på barnavdelnigen. I veckan hittade jag en den här som min sabo har lovat att köpa om jag jör mitt alra ytersta denna månaden Här kan du beställa den. Det roliga är att oskar lovad mig en för 1 åprsen när jag var gravid med alicia. Men jag har inte hittat nån jag gillat. Men den här gillar jag.

onsdag 4 juli 2012

Juli utmanigen

Eftersom det gick så bra i juni så ska jag utman mig själv även denna månad. Nån som är med? I måndags visade vågen 70.3.kg Kommer att ha samma upppläg som förra månaden. Lägga ut en gg i veckan hur jag ätit och tränat. Komigen vist är ni med =)) Juli utmanigen avslutas den 30 juli.

tisdag 3 juli 2012

Ge hit grädden TACK!

Min sambo säger så roliga saker iblnad. I måndags så sa han

*Har vi grädde hemma?
*Jo lite ska handla i morgon.
*Jag är så  sugen på att drika ren grädde
*Men ta lite då bra du sparar 1 msk till mig i morgon.

Sakt och jort han blandar ner några tsk vaniljsocker i grädden och driker. Vad jag tycker om vaniljsock låter jag vara osakt. Men eftersom vi har ätit enlig lchf i ca 2 år så börjar även han att vänja sig. Och till och med vilja ha rena feta produkter. Nu har han aldrig varit fett skrämd men än då. Lite kul att hans kropp gillar ren grädde. För det skulle han aldrig frågat efter förut.

Stolt över mig själv!

Igår efter att jag hadde tränat tog vi dom här korten. Där ute där jag håller mått bandet var min kropp 6 augusti 2011. Helt otrolig eller? Kolla hur jag håller måtband runt låret det är unge fär samma måt som jag har runt midjan NU!!!

Magen
Rumpan


Arm


Lår

Laxrulle med ost fyllning

Denna rätt är rätt så salt. Men förbaskat god!

1-2 Portioner

Omelett
2 ägg
1 msk vispgrädde

Fyllnig
80-90g kall rökt lax
60g cream cheese med vitlök och örter

Blanda smeten till omelleten. Stek i smör eller kokosolja på båda sidor. Lägg på en talrick  och låt kallana. Lägg på lax och bred ut cream cheese rulla ihop och ät.



måndag 2 juli 2012

Vecka 52

Det var inte så skoj att väga sig i dag. Men det har säkert att göra med att jag var på mini semester förra veckan och inte kunde hålla mig helt till min mat plan. +0,7kg.

Men något som är mycket roligare är. När jag blev gravid med Alicia så vägde jag mer än vad jag väger nu. Och eter 10 månader var jag av med alla graviditets kilon.

Start +42,1 kg
Start 100,1 kg
Veckans vikt 70,3 kg
Tappat sen start 29,8 kg
Kvar till mål 12,3 kg

Räk och lax röra

Min son 3 år är inte så över förtjust i tillagad fisk. Men "rå" fisk går bra. Den här röran gillar han mycket och även minstingen 1 år gillar den. .

200g Kallrökt lax
200g Räkor
3 kokta Ägg
1 Rödlök
1 dl Créme fraiche
1 dl Majonnäs
50g  Philadelphiaost
Dill

Skär ägg, laxen, räkorna, och löken. Blanda i en skål och blanda i de övriga. Antigen äter man röran på finn crisp eller i ett äggwrap.