måndag 29 oktober 2012

Ny stil och lite annat

God kväll på er.

I torsdags när jag var på väg hem med bilen vid 18 tidenn resa som tar 20 min. Det var en grymt otäk resa. Så i fredags såfor jag till optiken och kollade synen. Beställde även ett par brillor som ska komma nu i veckan. När jag höll på att prova så ville även albin prova han hittade ett par röda (va annars) som han ville ha sött gubben.

I lördags var jag så duktig höll mig till det jag skulle äta och jag gick två promenader i det härliga vädret (4kmx2)

När jag kom hem börja jag känna mig lite risig. Så jag sa till Oskar att jag tror nog att jag kommer att bli förkyld. Under natten blev jag bara sämre och sämre. När jag tofg febern så var den 39. Så det var bara att stanna hemma från jobbet i går.
Igår åt jag knapt nåt als ingen mat lust infan sig.

Idag är jag bättre bara lite förhjd temp men jäkligt ont i halsen. Hoppas det går över snart för jag hatar att vara sjuk!

onsdag 24 oktober 2012

Spännande i dubbel bemärkelse

Har presis lagt barnen. Vi har haft en bra dag. Vi har varit på familjens hus och lekt ett par timmar. Sen så gick vi in till stan och jag köpte massa yogi-teér. Bestälde även ett spring band som ska komma nästa vecka =)). Behöver jag äns säga att jag längtaaaaaar? När vi kom hem så låg en rolig grej i brevlåda lchf kurs från Monique. Som jag bestälde i måndags kände att jag behövde det! Kan ni gissa vad jag ska göra nu? =)

Sen så håller jag på att längta ihjäl mig till i morgon. Men varför säger jag inte. När tiden är mogen så kommer det.

 

måndag 22 oktober 2012

Besökare 50 000

Herre jösus nu har det gått över 50 000 besökare!! =))

Efter provsvaren i fredags fick jag värkligen blodad tand. Att fortsätta äta och träna och almänt bara må bra. Och inte äta socker i onödan för väm behöver det när man har så mycket god mat?

Men nu ska jag och barnen klä oss och göra av med massa energi ute ha det bäst!!!

fredag 19 oktober 2012

Diabetes sköterskan

Jag är så grymt lättad i dag. Var till diabetesöterskan i dag. Det långa bloddosokret (3mån) låg bra även blodfetterna såg bra ut blodtryck var bra det med. Jag blir bara mer och mer säker på att jag valt rätt sätt att äta för mig!

Hon hadde lite frågor hon ställde. På kost frågan sa jag du kommer nog inte gilla det, men jag äter lchf. Hon så då att dom inte kan rekomendera den kosten men att dom ska stötta dom som valt att äta så. Det glädjer mig att man får stötning i alla fall.

Dom kommer att kolla upp mig var annat år. Så då är det 2år till nästs besök.

tisdag 16 oktober 2012

Varm choklad

Igår blev jag så sjukt chockad sugen eftersom tanten är på besök. Men jag har ett kontrakt som jag ska hålla mig till. För kakao är tillåtet nu ska man inte överdosera men när tanten är på besök så är det tillåtet. Häldre denna dryck än att äta en hel choklad kaka!

10g smör
25g kokosfett
2-3dl vatten
2tsk kakao

0,5krm vanilj
ev sötning

koka vatten mixa alt drika och njuta!

söndag 14 oktober 2012

Kontrakt

Eftersom jag inte lyckades med min 100dagars utmaning. Så har jag nu skrivigt ett kontakt med mig själv. Det löper mellan 15 Oktober - 17 December. Det bli cirka 2 månad. För man bryter inte ett kontrakt!

Nån som känner sig utmanad att göra det här med mig? Meningen med det här är att bli soker avgiftad. Så jag i december inte har något socker behov. Vem är med?

lördag 13 oktober 2012

Orginal Omelet

Omelet är ett bra mat går fort att göra. Tar hand om rester. Går att variera hur mycket som helst!

Grund receptet
2-3 ägg
2-3 msk grädde

Vispa samman ägg och grädde. Stek i en mindre stekpanna. Lägg i önskad Fylning och stek på låg värme men länge.

Haloo

God kväll på er!

Dag 1/2 avklarat. Jag har varit frusen hela dagen. Tur jag har mitt kaffe annars vet jag inte hur jag ska få upp värmen.

Dagens mat
frukost kaffe med kokosfett och smör
Lunch Omelet med fetaost lax och sallad
Middag Taco Omelet med tomat och sallad


På måndag ska jag och göra en upp följning efter graviditeten. Då jag fick
grav-diabetes. Jag är rätt nervös....eller rätt mycket. För tänk om dom säger att jag måste börja med tabletter eller sprutor. Nä jag vet att jag inte ska måla fan på väggen.

fredag 12 oktober 2012

Omelet med chorizo ost och Cole slaw

Idag blev det en kompot av vad jag hadde hemma. Omelet med chorizo ost och cole slaw. Omelet är för övrigt bra att ta hand om överblivna mat. När jag satt och åt kom min son . Han hadde sett att mamma åt korv. Korv är för en favorit hoss han. Så jag fick inte äta upp det själv . Han åt till och med av cole slaw det har ALDRIG hänt förut!

Hoppas ni får en bra helg.

tisdag 9 oktober 2012

Gräddigt värre

I dag var jag och köpte en liters paket visp grädde på Willis. Den kostade 34kr. Men den är biligare än att köpa två paket 5dl. För den kostade 20kr styck.

Fickat jag bjöd på var uppskattat. Trots att det bara var en sort som var vanligt ficka...

Men nu är jag trött och ska lägga mig god natt!

måndag 8 oktober 2012

Inte utan mina ägg

Imorse hadde jag enbart 2 ägg hemma. men nu har jag fylt på med 5 paket eko ägg. Fast ett paket går åt baket i dag. Jag fyller år i morgon. Så då blir det lite fika. Ikväll blir det att dra av första passet för veckan. Hur går det för er med mat och träning? Jag har varit i en svåra nu. I morgon får jag bara ta en bit av något lchf vänligt fika.

Sen får det vara bra! För nu vill jag komma i mål! Vist är ni med?

Ha en bra efter middag.

Planering A och O

God morgon på er.

Har nu suttit och bestämt vad vi ska äta dom två kommande veckorna (41och 42)
Är väldigt nöjd med den första veckan för jag behöver knappt laga någon mat. Då vi har mycket redan i frysen. Bra både för ekonomin och tiden.

V41
Måndag Gulash gryta med cf
Tisdag Grillad kyckling
Onsdag Rulader
Torsdag Korv (mycket kött) med koleslaw
Fredag Bacon lindad fläskfile

V42
Måndag Lax med ost/pesto täcke
Tisdag Kyckling wok med cf
Onsdag Spenat soppa med ägg
Torsdag Korv stroganoff med blomkåls ris
Fredag Fisk soppa med aioli

Nu får vi bara hoppas att barnen gillar menyn också ;)
Käns som det är mindre risk för att trilla dit när man planerar vad man ska äta. Eller vad tycker ni?

Hoppas ni får en bra vecka!

söndag 7 oktober 2012

Hej hopp

God kväll på er.

Då var pass 2/2 avklarat. Vilket piss väder det har varit i helgen.

Min pappa har varit på besök fick ett par luddar "tofflor" Riktigt skönt då jag är väldigt frusen av mig.

Det blir inte så mycket till träning när jag jobbar. Av naturliga skäl, då jag altid är trött och måste fixa mat till kommande dag.

Men maten har gått bra

Igår blev det.
Lunch Protein gröt med bär och grdde.
Middag Kålpudding med smör
Kväll köttfärs röra med ost

Idag
Lunch kyckling, stekfläsk, parmesan ost och Cesar dressing.
Middag Köttfärs röra med ost och creme frache.
Kväll en bit brie ost.

torsdag 4 oktober 2012

Dax igen eller?

God kväll på er. Tror det är dax för perodisk fasta. För jag är aldrig hungrig till frukost. I dag blev det en omedveten pf. For med barnen på dagis. Sen for jag till besiktningen och besiktade bilen. Vidare på intro. Efter introt köpa lite mat hem. Då var klockan 15. Så mitt första mål blev efter kl 15. När jag hadde ätit så blev det ett pass i gymet på 40min min SKÖNT!

Hämtade barnen på dagis. Hem jorde mat till baren. Sen började jag att göra kålpudding till oss. Men värken jag eller Oskar är så hungrig nu. Oskar åt smörgås, jag ska göra
protein gröt nu.

Det här övningarna blev det i dag på gymet. Vad troni kommer jag ha tränigs värk i morgon? Kan ju tilläga att jag hadde tränigs värk innan jag började träna i da







onsdag 3 oktober 2012

Vanilj gröt




Jag var väldigt skeptisk. Jag är i himelriket jag har alltid gillat gröt. Och nu efter drygt 2 år så har jag hittat en bra variant. Denna smakar ungefär som managryns gröt.

2 ägg
30-50g smör
0,5dl grädde
0,5dl vatten
1msk knappt kokosnötmjöl (inte kokosflingor)
1krm Vanilj

Till servering
bär och grädde (mjölk) smör

Vispa ägg grädde vatten väl. Vispa ner kokosmjöl och Vanilj vispa ordentligt. Smält smör i en panna stek på låg värme. Rör hela tiden. Den ska inte storm koka! Servera med bär grädde och en klik smör.



Lite funderingar

God morgon på er!

Käns som jag börjar komma i tackt efter helgens månster pass.

Har funderat lite på det här med träningen. Tänkte försöka att få till 3-4 styrke pass i veckan. Det låter väl rimligt? Hadde tänkt gå promenader i den mån jag orkar och vill.

Funderar på att baka kanelbullar på mitt sätt... vi får se.

Men nu ska jag drick upp mitt kaffe och klä på oss och gå en morgon promenad. När jag kommer hem ska jag pröva Lchf-gröten. Får se om der blir något som jag fortsätter med.

Ha en bra dag.

tisdag 2 oktober 2012

Kladdkaka på mitt sätt

Jag har bara prövat i portion form med ett riktigt gott resultat. Därför kan jag inte säga exakt hur kladdig eller inte den blir. Men man får pröva sig fram.
När jag gäddar en portions form så blev det 12-15 min. Så därför har jag satt så lång räddning tid.

4 ägg
100g smör
4 msk kakao
4 tsk kokosmjöl
4 msk sukrin mellis
0,5 krm stevia
4 krm vanilj

Vispa ägg, sukrin och stevia riktigt fluffigt ca 5 min. Smält smöret låt svalna nogot och häll ner i ägg smeten. Fortsätt att vispa. Blanda ner kakao, vanilj kokosmjöl. Smörj en form häll smeten och grädda på 200g i 20-25 min. Låt svalna helt! Servera med cispad grädde och hallon.

Vecka 62

Den vecka visade vågen +0,3 inte så faligt. Men jag är långt från nöjd.

Start +42,1 kg
Start 100,1 kg
Veckans vikt 68,5 kg
Tappat sen start 32,6kg
Kvar till mål 10,5 kg

Härdan efter så kommer ni bara få upptatering en gång i månaden. Detta för att jag ska försöka ta bort fokus från vikten. Så nästa upptatering blir i första veckan i november.